sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Pihvi ja parsakaalia parmesan-kastikkeella

En syö lihaa edes viikottain ja pääosin voisin luopua lihansyönnistä. Hyvä pihvi on kuitenkin sen tason herkku, että siitä saa nauttia hyvällä omallatunnolla silloin tällöin. Tänään tein pihvin kaveriksi hyörytettyä parsakaalia ja parmesan-kastiketta. En ole varsinaisesti kastikeihminen, mutta välillä jaksan panostaa.

Parmesan-kastike

1-2 ruokalusikallista voita (öljykin käy, jos voita ei ole, testattu tänään)
1-2 ruokalusikallista vehnäjauhoja
2,5 desiä kauramaitoa (tavallinenkin käy)
Vajaa desi raastettua parmesania
Mustapippuria

Kuumenna öljy tai voi pannulla, lisää vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti. Kun seos kuplii, lisää sekoittaen maito. Kun seos paksuuntuu, lisää joukkoon parmesan. Mausta parmesanilla.

500 grammaa parsakaalia

Huuhtele parsakaali ja pilko kukinnot sopiviksi paloiksi. Höyrytä kypsäksi al dente höyrytyskattilalla.

Pihvinpaisto on taiteenlaji. Onnistuminen vaatii muutaman perusasian. Hyvä pannu on oleellisin, kodin hankintalistalla oleva valurautapannu on paras. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi, lisää pannulle voita tai öljyä, ammattilaiset käsittääkseni suosivat sekoitusta, jossa on pääosin voita, mutta myös vähän öljyä. Nuiji pihvit sopivan paksuisiksi ja lisää ne kuumalle pannulle. Medium-pihvi pitää kääntää, kun pihvi rupeaa hikoilemaan. Kun lihasneste alkaa kunnolla tulla pihvin pinnalle, on se aika kääntää.

1 kommentti: