torstai 18. helmikuuta 2010

Sorbetti

Tein taas eilen illalla herkkusmoothieta. Koska olin unohtanut ottaa marjat pakastimesta ajoissa sulamaan, onnistuin ihan vahingossa kehittämään todella hyvän sorbetin. Sorbetti kuuluisi kai oikeaoppisesti tehdä jäädyttämällä seosta pakkasessa ja sekoittamalla aina välissä tai jäätelökoneella ja siihen käytetään myös ainakin sokeria ja kai välillä valkuaisia tms. Joka tapauksessa tämä maistui ja oli rakenteeltaan aivan "oikean sorbetin" kaltaista ja tuli tehtyä todella vähällä vaivalla. Ja ilman turhia sokereita tai muita ylimääräisiä aineksia. Laitoin smoothieen tällä kertaa normireseptin lisäksi myös granaattiomenaa, joka on varsin makeaa, joten lisämakeutusta ei tosiaan tarvitse.

Puolijäisiä pakastemarjoja (400 g)
1 granaattiomena
3 banaania (mielellään vihertäviä, eli kovempia)

Yhdistä ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella ja nauti heti.

Mitä jäisempiä marjat ovat, sitä lähempänä tämä on "oikeata" sorbettia. Sauvasekoitin ei välttämättä pysty kovin jäisiin marjoihin, mutta jos keittiöstäsi löytyy tehokas blenderi tai tehosekoitin, jäisten marjojen kanssa ei pitäisi olla ongelmaa. Olettaisin, että banaanien kypsyyaste vaikuttaa paljon rakenteeseen ja sorbettimaisuus paranee sen mukaan mitä kiinteämpiä banaaneja käyttää.

Tästä annoksesta riittää varmaan hyvin neljälle, koska pystyin hyvin ottamaan siitä osan jälkiruoaksi ja tekemään silti toisesta osasta ison annoksen smoothieta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti