torstai 11. helmikuuta 2010

Miso-wasabi lohi

Söin viikolla Sis. Delissä ihanaa misomarinoitua lohta, joka insipiroi seuraavaan reseptiin

Lohifile
Wasabia
Misotahnaa
1 lime
Suolaa

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Voitele lasivuoan pohja kevyesti öljyllä. Hiero lohifileeseen wasabi, misotahna ja vähän suolaa. Aseta filee vuoalle nahkapuoli alaspäin ja purista päälle yhden limen mehu. Paista uunissa kypsäksi (noin 15-20 minuuttia, riippuen paljon fileen koosta). Itse käytin maustamisessa runsaasti misotahnaa, wasabia vähemmän. Näiden määriä voi kuitenkin soveltaa omien mieltymysten mukaan.Ihana, japanilaisvaikutteinen lohiruoka. Helppoa ja juhlavaa :)

2 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloista! Olen tehnyt samantapaista, mutta siinä lohi jätettiin raa'aksi, pakastettiin vain mausteiden kera. Valitettavasti tarkka ohje ja sen lähde ovat pyyhkiytyneet jo pois mielestä.

    VastaaPoista
  2. Ai niin, olen myös kuullut, että wasabi sopii perunamuusiin (vaikket siis muusia syökään).

    VastaaPoista