maanantai 15. helmikuuta 2010

Caponata

Caponata, niin helppoa, niin herkullista..Caponata on yksi lempparilisukkeistani, joka toimii myös erittäin hyvin sellaisenaan. Koska caponata on varsin vahvan makuista, suosittelen tätä ennemmin lihan kuin kalan tai kanan lisukkeeksi. Esim. lammas toimii caponatan kaverina todella hyvin. Tämä on myös niitä ruokia, jotka lähes vaativat kaverikseen hyvää viiniä, vinkki vinkki.

Caponata on muuten niitä ruokalajeja, että ainesten määrät vaihtelevat omien mieltymysten ja toisaalta käytettävien vihannesten koon mukaan, mutta yritän antaa arvion käytettävistä määristä. Itse pidän kovasti munakoisosta ja olen sitä mieltä, että tämä herkku on nimenomaan munakoisoruoka, mutta jos ei itse kuulu munakoison suurimpiin faneihin, vähempikin riittää.

Munakoisoa (2 pientä)
Sipulia (3)
Paprikaa (1)
Kesäkurpitsaa (1)
Tomaattia (3-4)
Kapriksia (pieni purkki)
Oliiviöljyä
Chiliä
Mustapippuria
Suolaa

Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleille suolaa. Anna viipaleiden itkeä noin puoli tuntia ja pyyhi sen jälkeen ylimääräinen kosteus pois. Paloittele kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla reilusti öljyä, lisää sen sekaan chiliä. Lisää pannulle muut kasvikset paitsi tomaatit ja kaprikset. Paista miedolla lämmöllä kymmenisen minuttia. Lisää tomaatit ja kaprikset, mustapippuria ja laadukasta suolaa. Kaprikset ovat itsessään melko suolaisia (itse huuhdon ne ennen käyttöä), joten kannattaa lisätä mausteet vasta siinä vaiheessa, kun kaprikset ovat olleet hetken pannulla (suolaa ei välttämättä tarvitse lainkaan). Yksi variaatio on lisätä caponataan myös juustoa, esim vuohenjuustoa. Tällöin ruoka muuttuu lisukkeesta ennemmin pääruoaksi.

Kuvassa caponataa ja lampaan sisäfilettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti