keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Marja-hedelmäsalaatti ja mascarponevaahtoa

Ohessa helppo ja hyvä jälkkäriresepti. Jos tekee pelkän marja-hedelmäsalaatin, toimii se myös hyvin aamupalana, välipalana tai iltapalana, mascarponevaahto on aika raskasta jatkuvaan käyttöön.

Marja-hedelmäsalaatti

Marjoja ja hedelmiä maun mukaan.

Itse käytän yleensä ns. peruspohjana

Pakastemarjasekoitusta, jossa mustikoita, vadelmia ja herukoita
Banaania
Viinirypäleitä
Erilaisia meloneita
Jotain spesiaalia, esim. mangoa.
Mausteeksi kaardemummaa ja kanelia. Myös tuore tai kuivattu inkivääri sopii erinomaisesti, samoin chili. Veikkaisin, että myös tuore sitruunamelissa tai minttu sopisivat erinomaisesti. Myös hedelmäsalaatti kannattaa siis ehdottomasti maustaa, antaa kummasti potkua tälle suht "perusjälkkärille". Lisähuomautus, säilykkeenä oleva sokeriliemessä uiva "hedelmäcocktail" kannattaa myös ehdottomasti jättää väliin.

Yllä mainitut sekaisin keskenään. Tällä sektorilla suosittelen lämpimästi tutustumista luomutarjontaan. Torjunta-aineiden välttämisen lisäksi maku on aivan eri luokkaa. Itse olen joskus saanut "normihedelmistä" iho-oireita ja allergiaa, luomun kanssa en koskaan.

Mascarponevaahto

Mascarponea
Tuoretta vaniljatankoa pieniksi paloiksi paloiteltuna.

Nämä sekaisin.

Mascarponevaahdon resepti löytyy suosikistani, Jyrki Sukulan "Hyvä Fiilis"-kirjasta. Siinä siihen lisättiin kermaa. Olen kokeillut tätä versiota ja mielestäni pelkkä mascarpone ja vanilija riittävät. Tämä toki makukysymys. Jos vaahtoon kaipaa makeutta, suosittelen makeuttamista hunajalla. Ennen makeuttamista kannattaa muuten maistaa riittääkö hedelmien ja marjojen makeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti