perjantai 12. helmikuuta 2010

"Sushi"

Tein viime viikolla"sushia", lainausmerkit koska valmistamissani epämääräisissä rullissa oli ennemmin vaikutteita sushista kuin kyseessä varsinainen sushi. Mutta hyviä olivat, yksi lemppareistani ei petä edes sovelletussa muodossa, jee.

Nori-arkkeja
Avocadoa
Kurkkua
Sinimailasen ituja
Salaattia
Jättikatkaravun pyrstöjä
Graavilohta

Mössää avocado, paloittele kurkku levyn pituisiksi kapeiksi puikoiksi, huuhdo salaatti ja idut ja paloittele lohi pitkiksi ja ohuiksi suikaleiksi. Tee täytteistä erilaisia "kasoja" noriarkin toiseen päähän ja rullaa arkki rullaksi. Arkki paloiksi ja nautitaan.

Itse dippailin näitä soijaan, mutta ilmankin menee. Olettaisin kanssa, että ruokaan voisi hyvin laittaa wasabia mukaan. Herkusta ei ole kuvaa, koska valokuvauksellisuus ei ollut tekeleeni vahvoja puolia. Maku oli kuitenkin herkullinen. Ruoka on myös erittäin terveellinen; sushi itsessäänkin on terveellistä ja tässä versioissa oli vielä korvattu sinänsä epäterveellinen sushiriisi tuoreella tavaralla.

Pitää muuten todeta, että sushi on yksi lempiruoistani, mutta en ole vielä koskaan itse tehnyt sitä. Vähintään Nykissä maistamiani "rainbow rolls"-rullia pitää joskus yrittää tehdä itse. Rockefeller Centerin takeaway-sushibaarista löytyi ihania rainbow rollseja (californiamakeja, joiden ympärille oli kiedottu avocadoa ja lohta tai tonnikalaa). Aivan käsittämättömän hyvää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti