maanantai 8. maaliskuuta 2010

Kylmä kasviskeitto

Oheisesta reseptistä ei ole kuvaa, koska lopputulos näytti..no, ei niin houkuttelevalta, mutta maku oli kohdallaan. Resepti on itse muokkaamani versio espanjalaisesta kylmästä tomaattikeitosta, gazpachosta.

1 puntti herneenversoja
5 tomaattia
puolikas kurkku
1 avocado
2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä
vettä
(+esimerkiksi ranskankermaa, kookoskermaa, kauramaitoa yms.)

Paloittele kurkku ja tomaatit. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä herneeversot, tomaatit, kurkku ja avokadot. Sauvasekoittimella tähän menee hetki, mutta ainakin omalla tuli tästä huolimatta oikein hyvää. Lisää kahden sitruunan mehu, vähän suolaa (herbamare toimii loistavasti!), mustapippuria ja vähän tuoreita yrttejä (itse käytin rosmariinia, koska kotoa ei löytynyt tällä kertaa muuta). Tarkista tässä vaiheessa rakenne ja lisää tarvittaessa vähän vettä. Oletettavasti myös pieni määrä hyvää oliiviöljyä sopisi keittoon erinomaisesti.

Keitto on näin tehtynä aika vahvan makuista, joten sitä voi muokata vähän pehmeämmäksi lisäämäällä keittoon esim. ranskankermaa, kookoskermaa tai kauramaitoa. Itse jatkoi keiton jämää tilkalla kauramaitoa ja se sopi ainakin erinomaisesti.

Vihannesten ja kasvisten vitamiinit tuhoutuvat pitkälti lämmitettäessä, joten nimenomaan tuoreita vihanneksia ja kasviksia olisi hyvä syödä riittävästi. Tämä kylmä keitto on erinomainen tapa nauttia todellinen vitaamini- ja hivenainepommi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti