keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Parsaa osa I

Yksi lempitavoistani käyttää parsaa, ja siis nimenomaan vihreää parsaa, on paistaa se kevyesti pannulla ja maustaa sen jälkeen. Yksinkertaista, nopeaa ja herkullista. Toimii hyvin lisukkeena ja toisaalta lisäisin parsan esimerkiksi salaattiin juuri tässä muodossa.

Nippu vihreää tankoparsaa
Hyvää oliviiöljyä
Suolaa
Mustapippuria myllystä

Huuhtele parsat, kuori varret perunankuorimisveitsellä. Tartu parsaa molemmista päistä ja taivuta kevyesti, parsa napsahtaa poikki siitä, missä puiseva osuus alkaa. Näin pääset nauttimaan parsasta vain parhaan osan. Jos parsat ovat pitkiä, puolita tai paloittele sopivan pituisiksi paloiksi. Kuumenna öljyä pannulla, lisää parsat ja paista kevyesti sekoitellen kunnes parsat saavat aavistuksen väriä. Siirrä parsat lautaselle, ripottele päällä vähän suolaa ja pippuria. Parsa saa jäädä napakaksi, toki omien makumieltymysten mukaan.

Jos en jaksa kummemmin kokkailla, tämän herkun jaksan tehdä aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti