tiistai 6. huhtikuuta 2010

Flunssantorjuntaa

Olen ollut jo kolme viikkoa sitkeän flunssan kourissa. Flunssantorjunta lienee siten vähän väärä termi, mutta ohessa bravuurini flunssannitistykseen tai ainakin olon helpotukseen. Aikalailla vastaavaa saa ainakin Cafe Javasta nimellä flunssantappotee, Javan versio on vaan muistikuvien mukaan paljon makeampaa, joten käyttänevät enemmän hunajaa.

1 sitruunan mehu
Tuoretta inkivääriä reilu pala
Hunajaa (pari lusikallista)
Chiliä
Kuumaa vettä (vajaa litra)

Kiehauta vesi. Lisää joukkoon yhden sitruunan mehu, tuoretta inkivääriä pieninä paloina, hunajaa ja vähän chiliä. Sitruunalla, inkiväärillä ja hunajalla on ainakin kansanviisauden mukaan oikeastikin parantavia voimia; chilistä en tiedä, mutta se kirkastaa nuhanenän oloa kummasti. Tämä juoma on muuten myös ylipäänsä hyvä lämmittävä talvijuoma, vaikka ei flunssaa potisikaan.

2 kommenttia:

  1. Mulle neuvottiin luontaistuotekaupassa, että nelinkertainen annos kapseli-D-vitamiinia 10 pvän kuurina on hyvä flunssan nitistäjä. Ja Hakaniemen Ympyrätalon apteekin homeopatiapuolelta saa yskänsiirappia, joka auttaa kokonaisvaltaisesti kaikkiin hengitystiekremppoihin. Sitä saa ostaa silloinkin kun homeopaatti ei ole paikalla (on klo 17 asti arkisin).
    Niin ja höyryhengitys ja suolakannu sekä -piippu ovat hyviä. Et ole varmaan niistä kuullutkaan... ;)

    VastaaPoista
  2. Nämä olivat luonnollisesti aivan uusia vinkkejä :)

    VastaaPoista