tiistai 6. huhtikuuta 2010

Nizzalaishenkistä salaattia

Tämä resepti on melkolailla tuunattu versio klassikosta nimeltä Nizzan salaatti. Ranskalaiset olisivat varmaan kauhuissaan jos kuulisivat tällaisesta pyhäinhäväistyksestä, mutta itse pidin kyllä lopputuloksesta kovasti. Olen syönyt Nizzassa aivan uskomattoman hyvään nizzan salaattia, muualla en niinkään. Tämä on tosiaan aika johdettu versio, mutta peruselementit ovat paikoillaan. Anjovikset korvaantuivat kitkan viisailla, eli muikuilla. Nämä löytyivät Stockalta, fiksu olisi tietenkin ostanut niitä mukaan muikkujen kotikonnuilta Kuusamosta, jossa vietti pääsiäisen, mutta onneksi näitä saa etelästäkin. Tonnikalan olen laittanut tuoreena. Ja kyllä, tiedän että tuoreen tonnikalan syöminen on hirveä ympäristörikos, mutta puolustuksekseni voin sanoa, että syön tuoretta tonnikalaa todella harvoin. Eniveis, ohessa resepti. Määrät arvioita.

150 grammaa papuja
1 kurkku
1 ruukku salaattia
100 grammaa oliiveja
3 kananmunaa
180 grammaa tonnikalaa
100 grammaa kitkan viisaita
Laatusuolaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria

Keitä kananmunat kypsäksi, eli noin 10 minuuttia. Munien kiehuessa huuhdo kasvikset, poista papujen päät ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Paloittele kurkku ja revi salaatti salaattikulhoon, lisää oliivit. Kuumenna pannulla öljyä. Kääntele öljyssä ensin kevyesti pavut. Siirrä pavut salaattikulhoon ja paista tonnikalaa nopeasti molemmilta puolilta (huom, ei missään nimessä kypsäksi, tonnikalan kuuluu saada väriä ainoastaan pintaan; kypsä tonnikala on ehdottomasti väärin tehty ja lisäksi pahaa). Paloittele tonnikala sopiviksi viipaleiksi ja lisää kitkan viisaiden kanssa salaattiin. Kuori kypsäksi keitetyt munat ja viipaloi salaatin joukkoon. Lisää ripaus laatusuolaa, reippaasta mustapippuria ja viimeistele hyvällä oliiviöljyllä. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti