maanantai 3. toukokuuta 2010

Herkullista vappua

Vappuna tuli syötyä paljon ja kaikenlaista. Vappumenulta löytyi parsaa, parmankinkkua ja lohisashimia alkuun, pääruoaksi itsetehtyä perunasalaattia ja luomunaudan sisäfilettä ja jälkiruoaksi hedelmiä ja sulkaadippiä. Näistä perunasalaatti on ehkä ainoa, jonka reseptissä on jotain jaettavaa. Ja siis tällä ruoalla ja eineshyllystä löytyvällä majoneesimössöllä ei ole muuten sitten ole mitään tekemistä keskenään.

Annos neljälle

Reilu 400 grammaa uusia perunoita (myös muut käyvät, jos ei ole tarjolla)
1 puntti jääsalaattia
1 puntti herneeversoja
1/2 punttia basilikaa
Puoli purkkia maustamatonta tuorejuusto
Puoli tölkkiä kaurakermaa
100 grammaa pinjansiemeniä
Oliiveja
Kapriksia
Minikurkkuja
Punasipulia, 1-2 riippuen koosta
Dijon-sinappia maun mukaan
Mustapippuria

Pese perunat, laita kiehumaan. Kun perunan kiehuvat, sekoita keskenään tuorejuusto ja kaurakerma (myös tavallinen käy). Mausta seos maun mukaan sinapilla ja mustapippurilla. Huuhtele salaatti, herneeversot, ja basilika, revi kulhoon pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon kaprikset, oliivit ja herkkukurkut. Kuutio punasipuli (kevätsipuli oikeastaan vielä parempi) ja laita kulhoon. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja lisää kulhoon.

Kun perunat ovat kiehuneet, paloittele sopivan kokoisiksi palasiksi ja lisää kulhoon. Kaada päälle tuorejuusto-kermasekoitus ja sekoita kaikki ainekset hyvin kastikkeeseen. Nauti.

Yksinkertaista ja maistuvaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti