keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Tuoretta parsaa

Ah, ihanuutta. Kaupoista alkaa taas saada tankoparsaa. Mielestäni vihreä parsa (ja nimenomaan vihreä, ei valkoinen) on aivan uskomattoman hyvää. Makua oletettavasti parantaa tietoisuus siitä, että parsakausi on todella lyhyt. Muulloinkin parsaa toki saa, mutta sen maku on parhaimmillaan nyt.

Olin jo perjantaina ravintolassa syömässä "Parsaviikoilla". Parsaviikot oli kyllä ainakin oman "parsaherkkuni" kohdalla yliarvostettua. Parsa-parmankinkkusalaatti oli nimittäin väsähtänyt ceasarsalataatti, jonka päällä oli kasa parmankinkkua ja 2 ylikypsäksi keitettyä valkoista parsaa. Herkku oli aivan liiotteleva nimitys enkä sitä parsan osuuttakaan mainostaisi. Ja siis kyseessä oli pääruokasalaatti. Hmph..

Mutta, tämä olkoon ennakkovaroituksena, että lähiviikkoina voi olla luvassa tuhat ja yksi tapaa kokota parsaa. Tai vähän vähemmän, mutta siitä viis, aion itse jokatapauksessa syödä parsapainotteista ravintoa lähiviikkoina. Olen jo kaksi kertaa päässyt herkuttelemaan tällä ihanalla kasviksella ja kyllä se tänä vuonnakin on yhtä hyvää.

1 kommentti:

  1. Minusta parsa on parasta pinjansiemen/seesaminsiemen-voisulan kanssa, nam! Olisi myös kiinnostavaa yrittää kasvattaa parsaa, mutta olen kuullut, että se on hankalaa.

    VastaaPoista