torstai 15. huhtikuuta 2010

Uunikasvisvuoka

Olen viime viikkoina kokkaillut innokkaasti erilaisia kasvislisukkeita. Tavoitteena on kehittää lisukkeita, jotka a) maistuvat hyvälle, b) sopivat vatsalleni ja c) antavat riittävästi energiaa maratontreeneihin. S

Seuraava herkku täyttää kaikki yllä mainitut kriteerit. Fetan ja papujen ansiosta myöskään proteiini ei jää puuttumaan

Lanttua (noin 300 grammaa)
Punajuuria (noin puoli kiloa)
Porkkanaa (noin 200 grammaa)
Sipulia (noin 3)
Kesäkurpitsaa (1)
Bataattia (1 keskikokoinen)
Munakoisoa (1)
Kidney-papuja (purkillinen)
Fetaa (200 grammaa)
Öljyä
Valkosipulia
Mustapippuria
Suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori/pese ja paloittele kasvikset ja feta pieniksi paloiksi. Paloittele munakoiso ohuiksi viipaleiksi, itketä munakoisot ja paista pannulla. Sekoita muut kasvikset ja feta kulhossa, kaada päälle öljyä, lisää mausteet ja sekoita huolella. Levitä pellille leivinpaperin päälle tai öljyllä voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa noin tunti; paistoaika riippuu ruoan määrästä, paistoalusta, uunista ja makumieltymyksistä. Joten kasvisten kypsyyttä kannattaa seurata. Todella helppoa ja todella hyvää. Ruokaa on helppo varioida vaihtelemalla käytettyjä kasviksia ja niiden määrää. Olen tarjonnut tätä myös peston ja paistetun pinaatin kanssa, toimii todella hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti