sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kesäherkkuja, kylmää tomaattikeittoa

Ihana helleaalto on tullessaan vienyt aika pitkälti ruokahalun. Jotain pitää kuitenkin syödä ja yleensä siinä vaiheessa, kun ryhtyy syömään, tajuaa miten tajuton nälkä onkaan päässyt syntymään.

Oheinen kylmä tomaattikasviskeitto on aivan täydellistä kesäruokaa. Salaatin voi siis välillä nauttia keittonakin.

6 tomaattia
puolikas kurkku
puntti salaattia (esim. tammenlehvä)
puoli punttia tuoretta basilikaa
1 avokado
2 sitruunan mehu
2 ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä
mustapippuria
laatusuolaa
korianterin siemeniä
vähän vettä maun mukaan

Huuhtele kasvikset ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Käsittele joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimella keitoksi, kun rakenne on tasainen, lisää mausteet ja öljy. Lisää tarpeen mukaan vettä, niin että keitosta tulee sopivan rakenteista.

Itse en pahemmin käytä sokeria ylipäänsä - saati ruoanlaitossa, mutta halutessaan ruokaan voi laittaa vähän sokeria. Muistaakseni perinteisissä gazpachon resepteissä on sokeria.

Ihana herkku ja täydellistä kuuman kelin ruokaa. Ja hyvää lääkettä matkakuumeeseen loppukesän Barcelonan reissua odotellessa.

Tämä on siis yksi versio talvella bloggaamastani kylmästä kasviskeitosta. Tuntuman mukaan tämä versio oli raikkaampi ja kesäisempi. Ja tomaattisempi, tosin tomaattien sesonkivaihtelu maussa voi selittää eron..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti