sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Raparperipaistos

Innostuin kokeilemaan siskoni raparperipaistosta, tosin vähän muunneltuna. Olin jo aikaisemmin päättänyt vähän varioida herkkua, mutta koska maustekaappi yllätti, muutoksia tuli lisääkin.

Raparperia
Öljyä
Hunajaa
Kanelia
Inkivääriä
Raakasuklaata (kaakaonibsejä)

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Huuhtele raparperin varret, paloittele pieniksi paloiksi. Laita uunivuokaa pohjaan ihan vähän öljyä. Laita raparperinpalat vuokaan. Päälle hunajaa, kanelia ja inkivääriä sekä pari ruokalusikallista raakasuklaata. Raparperi on hapanta, joten hunajaa voi laittaa reilusti. Koko setti uuniin ehkä 15 minuutiksi.

Uunissa raparperistä tulee ihan pehmeätä. Mausteet ja hunaja yhdessä öljyn kanssa muodostavat aivan ihanan marinadin ja raakasuklaa tuo vähän eksotiikkaa. Hyvää, helppoa ja kesäistä.

Olin muuten ajatellut maustaa paistoksen inkiväärin sijaan kaardemummalla, tätäkin kannattaa kokeilla. Inkivääriä en ollut oikeastaan ajatellut lainkaan, mutta koska kaardemumma oli loppu, piti keksiä jotain. Mutta lopputulos olin hyvä, ilmeisesti glögimauste kuin glögimauste sopii raparperin kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti