keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Pesto meets guacamole tai jotain vastaavaa

Seuraavan reseptin kuva olisi oletettavasti omiaan karkoittamaan kaikki kokeilijat, mutta ei kannata. Tietyt makuyhdistelmät ovat yksinkertaisesti nerokkaita. Näitä lemppareitani ovat mm. tomaatti - basilika - feta, tomaatti - avokado ja tomaatti - sipuli. Yhteenlaskuna oheinen viritelmä, jossa on vaikutteita toisaalta pestosta ja toisaalta guacamolesta. Supernopeaa, superhelppoa, superhyvää ja oikeastaan myös superterveellistä.

Kastike

Puntillinen tuoretta basilikaa
Puntillinen ruohosipulia
1 iso avokado tai 2 pientä
1 sitruunan mehu
Oliiviöljy
Herbamarea
Mustapippuria

Yhdistä oheiset blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää viimeisenä öljyä, katso määrä maun ja rakenteen mukaan.

Tomaatteja
Fetaa

Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Paloittele feta. Lämmitä tomaatteja ja fetaa hetki pannulla. Siirrä lautaselle, kaada päälle kastiketta. Toimii myös ilman lämmitystä, eilinen kylmä ilta vaan tuntui kaipaavan tätä. "Kastike" toimisi varmaan hyvin perussalaatissa, toisaalta kastikkeena, toisaalta täytteenä.

Oheinen herkku ei vaadi käytännössä mitään ruoanlaittotaitoa. Kuitenkin, loistavat & toisiinsa sopivat perusmaut vain toimivat superhyvin yhdessä. Avokado oikeastaan "häviää" kastikkeeseen, mutta antaa sille kivaa rakennetta ja tuhtiutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti