torstai 15. heinäkuuta 2010

Mansikka-sitruunamelissasorbetti

Tämä jälkkäri on aivan taivaallinen kesäherkku. Siitä voi tehdä sorbetin tai nauttia sellaisenaa, jolloin rakenne on jotain smoothien ja kiisselin väliltä. Maku on loistava kummassakin tapauksessa.

Mansikoita (olisikohan ollut 400 g purkki)
Puntti sitruunamelissaa
2 pientä banaania
Puolikkaan sitruunan mehu
(ruokalusikallinen raakakaakaota)

Perkaa mansikat, huuhtele sitruunamelissa, kuori banaanit, purista sitruuna. Laita kulhoon mansikat, sitruunamelissa ja banaanit sekä puolikkaan sitruunan mehu. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keittiöstäsi löytyy blenderi, käyty sitä.

Kun ainekset ovat soseena, tarkista maku. Itse lisäsin tässä vaiheessa vielä vähän raakakaakaota, mutta ilmankin pärjää. Siirrä sose pakkaseen, sekoita sitä noin 15 min välein. Kun rakenne alkaa olla "sorbettimaista" (melko pehmeää sellaista), nauti. Annokset voi vielä koristella parilla mansikalla ja sitruunamelissan lehdellä. Itse en tällaista jaksanut tehdä, vaan herkku meni heti parempiin suihin.

Jälkkärin maku on ihan yhdistelmä mansikan makeutta ja sitruunamelissan raikkautta. Banaani ei maistu ollenkaan, mutta tuo hyvää rakennetta jälkkäriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti