sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Munakoiso-sipulipaistos

Oheinen mössö ei ole visuaalisesti ehkä vaikuttavimmasta päästä, mutta maussa ei ollut mitään vikaa. Oheinen annos riittäisi varmaan lisukkeeksi neljälle, pääruoaksi olisi reilu kahdelle.

2 munakoisoa (oliskohan näiden paino ollut noin. 600 grammaa)
3 sipulia
Puoli pakettia fetaa
Pinjansiemeniä
Puoli desiä kapriksia
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Soijaa

Pese munakoisot, viipaloi ja itketä viipaleet. Kun viipaleet ovat itkenee, puolita viipaleet. Pilko sipuli ja paloittele feta. Kuumenna pannulla oliiviöljyä (munakoiso on muuten melkoinen öljysieppo, joten kannattaa käyttää öljyä vähän varoen) ja lisää pannulle munakoisot. Paista sekoittaen, kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Ruskista toisella pannulla sipuli ja pinjansiemenet (näiden määrän voit päättää itse). Lisää ruskistetut sipulit munakoisojen pariin. Sekoita joukkoon feta, kaprikset, mustapippuria ja vähän soijaa. Anna muhia hetki pienellä pannulla, että feta pehmenee joukkoon. Jos paistos tuntuu jossain vaiheessa kuivalta, lisää vähän öljyä.

Oheiseen ruokaan olisin sinänsä lisännyt vielä tomaattia, mutta koska sitä ei tällä kertaa jääkaapista löytynyt, pitää todeta, että toimi hyvin näinkin, jopa niin, että feta oli jotain sinänsä aika mitäänsanomatonta "välimeren ruokajuustoa".

Koska ruokaa jäi yli, ajattelin tänään tuunata siitä kastikkeen lisäämällä eiliseen jämään tomaattimurskaa.

Paistos toimi muuten hyvin ainakin pihvin kanssa. Munakoiso on aika vahvan makuista, joten sen "kaverin" pitäisi olla mielellään jotain, missä on vähän makua omastakin takaa.

2 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloista! Mua kiinnostaisivat piknikvinkit. Entä millainen olisi ruokaharrastajan toivekeittiö?

    VastaaPoista
  2. Ruokaharrastajan toivekeittiö taitaisi olla aika epärealistinen, sillä sen pitäisi olla mm. ISO, siitä pitäisi päästä suoraan pihalle/jättiterassille, jossa kasvaisi tuoreita yrttejä/salaattia/tomaattia yms asioita (joita voi Suomessa kasvattaa vain kesällä kunnolla) ja jossa voisi kokata kaikki käryävät jutut ja sen pitäisi sijaita näin fyysisesti nykyisillä kulmilla, eli Etu-Töölössä. Ei liene ilman todella muhkeaa lottovoitta ihan näköpiirissä ;) No, jostain realistisemmista keittiöunelmista voisikin joskus kirjoitella.

    Myös piknik-vinkeistä voisi tulla juttua, tosin lienevät lähinnä salaatteja tai kylmiä keittoja, ainakin pikamietinnällä :)

    VastaaPoista