tiistai 1. kesäkuuta 2010

Huippulisuke siitakesienistä

Olen varsin vähän aikaa sitten bongannut varsin hyvän uuden ruoanlaittotuttavuuden, eli siitakesienet. Rakenteeltaan aika herkkusienen oloinen, mutta maistuvampi. Lisäksi näitä saa lähes aina luomuna. Olen käyttänyt siitakkeita kastikkeissa, mutta suosikkujuttuni siitä on tähän mennessä oheinen lisukepaistos

1 purkki siitakesieniä
1-2 sipulia (koosta riippuen)
Öljyä tai voita paistamiseen
Suolaa
Mustapippuria

Puhdista siitakesienet ja paloittele ne (yleensä puolitus riittää), pilko sipulit. Kuumenna pannulla öljyä tai rasvaa (tämä on niin hyvää aitoon luomuvoihin tehtynä), paista pannulla nopeasti sienet ja sipulit, mausta suolalla ja pippurilla. Yksinkertaista ja todella hyvää.

Käytän tätä lisuketta sellaisenaan ja esimerkiksi salaatissa tekemässä siitä ruokaisampaa. Eilen tein esimerkiksi todella hyvää perus-fetasalaattia (salaattia, kurkkua, tomaattia, fetaa), johon lisäsin annoksen siitakelisuketta. Ja toimi.

Bongasin myös eilen siitakepaketista ihan kuuloisen leivitettyjen siitakesienien ohjeen, jota on ihan pakko kokeilla jossain vaiheessa, tästä varmaakin myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti