sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Parsaa sillä silmällä

Parsakausi alkaa olla lopuillaan, mutta vielä ehtii jakaa yhden hyvän parsareseptin. Bloggaus on kärsinyt melkolailla kiireisestä työtahdista, mutta toisaalta, näin on myös kokkailut..No, luvassa on kuitenkin resepti ja jopa kuvilla!

Eniveis, seuraava parsaresepti ei ole omani vaan sovellus Sillä Silmällä-tv-sarjan pohjalta tehdystä samannimisestä opuksesta (ja siis siitä alkuperäisestä jenkkiversiosta) löytyvästä reseptistä.

1 nippu vihreätä parsaa
Oliiviöljyä
Dijon-sinappia
Balsamico-etikkaa
Suolaa
Mustapippuria
(tarvittaessa sokeria)

Kuori parsat ja poista puiseva tyvi. Halutessasi paloittele parsat pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Lisää parsat ja kääntele kunnes parsoista on tullut sopivan pehmeitä (tämä on makuasia). Lisää parsoille reilu ruokalusikallinen dijon-sinappia ja saman verran balsamicoa. Sekoita parsoja, kunnes sinappi ja etikka ovat tasaisesti levittyneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää halutessasi sokeria (mielestäni ei tarvitse).

Alkuperäisessä reseptissä parsat piti välillä poistaa pannulla ja kastike tehtiin erikseen, mutta mielestäni tämä mutkat suoriksi-resepti toimii ihan yhtä hyvin ja on paljon helpompi. Voit käyttää myös tavallista sinappia, dijon on vaan rakenteeltaan juoksevana helppoa käyttää. Sinapin ja balsamicon määrät ovat myös makuasioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti