torstai 11. maaliskuuta 2010

Munakoisopaistos

Yksi pitkäaikaisista lemppareistani on oheinen munakoisopaistos. Paistoksen alkuperäinen resepti löytyy Jyrki Sukulan Hyvä Fiilis-keittokirjasta (Suosittelen!), tässä vähän muokattu oma sovellukseni. Määrät ovat arvioita, tämä on hyvä esimerkki ruokalajista, jonka kanssa ei ole niin tarkkaa..

Munakoiso (1 iso)
Pinaattia (200 g)
Tomaatteja (4-5)
Fetaa (80 g)
Parmesania (80 g)
Oliiviöljyä
Mustapippuria

Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Itketä viipaleet. Tällä välin huuhtele pinaatti, viipaloi tomaatit, murustele feta ja raasta parmesan.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele öljyllä uunivuoka.

Paista munakoisoviipaleet pannulla oliiviöljyssä. Samanaikaisesti paista kevyesti pinaatti toisella pannulla. Lado päällekkäin vuokaan munakoisoviipaleita, tomaattia ja pinaattia. Laita väliin aina fetamuruja ja vähän parmesania sekä mustapippuria myllystä. Päällimmäiseksi aimo annos parmesania. Laita vuoka uuniin noin 10 minuutiksi.

Kuten sanottu, paistoksen kanssa ei ole niin tarkkaa. Käytä aineita oman maun ja tuntuman mukaan. Itse olen usein koonnut paistosta pikkuhiljaa samaa tahtia munakoisoerien valmistuessa pannulta. Alkuperäisessä ohjeessa on muistaakseni lisäksi sipulia ja tomaatteja ei laiteta uuniin vaan ne ovat lisuke pinaatin kanssa. Itse rakastan lämpimiä tomaatteja, joten laitoin nekin sekaan. Uskoisin, että ruoka toimii myös kesäkurpitsasta tehtynä, muistelisin tätä itse joskus kokeilleenikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti