maanantai 24. tammikuuta 2011

Toast skagen aasialaisittain

Toast skagen on klassikkoalkuruoka, joka löytyy mitä moninaisimpien paikkojen listalta. Lyhyesti kyseessä on paahtoleipä, jonka päällä on majoonesia ja katkarapuja. Jotkut versiot ovat onnistuneempia kuin toiset.

Kehittelin itse oheisen reseptin, jossa perusreseptiä oli tuunattu aasialaisilla mauilla.

Itsetehtyä majoneesia
Maustamatonta tuorejuustoa
Katkarapuja
Korianteria
Avokadoa
Raikasta salaattia
Leipää paloina

Majoneesi

keltuainen
n. 1,5-2 dl öljyä
ripaus suolaa
sinappia
limen mehu
limen kuori raastettuna
vähän sitruunamehua
wasabia
raastettua tuoretta inkivääriä

Majoneesia on todella helppo tehdä. Keltuaiseen lisätään mausteet, minkä jälkeen sekaan vatkataan hitaasti öljy, joka lisätään alkuksi tipoittain, sitten ohuena nauhana. Tarkat määrät vaihtelevat esim keltuaisen suuruudesta, mutta majoneesi on valmista, kun se on kunnolla kiinteää. Makua pitää hienosäätää majoneesin valmistuttua. Itse tein majoneesista varsin vahvan makuista. Maussa pitäisi tuntua limen raikkaus ja inkiväärin vahvuus. Jos se tuntuu tarpeelliselta, voi happamuutta taittaa lisäämällä hieman hunajaa.

Sekoita majoneesi ja tuorejuusto. Tarkista maku tässä vaiheessa. Sekoita mukaan katkaravut, levitä seos valitsemallesi leivälle. Koristele avokadolla ja korianterilla, tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Itse kehittelin tämän alkuruoan päästäni ja tarjosin itsevarmasti ilman ennakkomaistelua yli kahdellekymmenelle hengelle syntymäpäiväillallisilla. Tästä syystä en viitsi kovin tarkkaan antaa mitään määriä, tällaista megasatsia nimittäin tulee tehtyä varmaan todella harvoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti