sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Tonnikalaa ja lohta salaattipedillä

Minulla on paha tapa juuttua tiettyihin suosikkeihin ruokajutuissa. Inspiraatio oheiseen herkkuun on tullut yhden suosikkiravintolani Umeshun I-H-A-N-A-S-T-A tuna and avocade platesta. Joo, tiedetään, tonnikalan syöminen on tosi epäekologista ja eettisesti arveluttaa, mutta aina silloin tällöin tulee lipsuttua. Mikäli haluat, tonnikalan voi hyvin korvata kokonaan lohella tai käyttää lohen parina avokadoa.

Annos kahdelle

100 g tuoretta tonnikalaa
100 g tuoretta lohta (kerro myyjälle kalaa ostaessasi, että se on tarkoitus syödä raakana)
1 puntti tammenlehtisalaattia
Tuoretta pinaattia
1 lime
Peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
Muutama retiisi
1 rkl soijaa
(tarvittaessa vähän hunajaa)

Purista limen mehu. Raasta joukkoon hieman limen kuorta. Raasta inkivääri. Sekoita lime ja inkivääri keskenään, laita mukaan hieman soijaa. Maista seosta ja makeuta halutessasi pienellä määrällä hunajaa. Viipaloi tonnikala ja lohi suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita kalat marinoitumaan lime-inkivääriseokseen jääkaapissa noin tunniksi.

Huuhtele salaatti ja pinaatti, revi pieniksi paloiksi. Laita salaatti kulhoon ja paloittele joukkoon retiisi pieniksi paloiksi. Valuta sekaan kalojen marinointiliemi ja sekoita huolellisesti. Jaa salaatti kahdelle lautaselle. Asettele kalat salaattipedille ja tarjoile.

Tässä herkussa on mukana ihania aasialaisia makuja. Olen pikkuhiljaa lisäämässä suosikkimakuyhdistelmieni joukkoon myös limen ja inkiväärin liiton. Se toimii. Raaka kala toimii myös aina, mitä moninaisimmissa muodoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti