keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Vuohenjuustopunajuuret uunissa

Seuraava ihana, talvinen lisuke menisi hyvin myös sellaisenaan. Tällä kertaa kaveriksi paistui sisäfilepihvi; vahvat maut kaipaavat niitä myös rinnalleen.

Olen keksinyt punajuuren uudestaan vasta vähän aikaa sitten. Yleensä käytän sitä joko uunikasvissekoituksessa tai rosmariinipunajuurissa, mutta keksin eilen varioida siitä tämän herkun. Jonkun tutun facebook-statuksessa mainittiin vähän aikaa sitten vuohenjuustopunajuuret. Ajatus tästä herkusta lähti itämään tästä, minulla ei ole tarkempaa käsitystä mitä kaverin lautaselta oli löytynyt.

Itse keitin punajuuret lähes kypsäksi ennen uuniin laittoa. Tämä ei ole pakollista, mutta nopeuttaa toimintaa punajuuren kypsymisajan ollessa melko pitkä. Jonkun punajuuriohjeen mukaan keitettävää punajuurta ei pitäisi kuoria, koska luovuttaa muuten väriä. Tämä pitää kyllä paikkansa, mutta tässä tapauksessa en jaksanut välittää asiasta. Toisekseen, tuoreen punajuuren väri lähtee mielestäni pesemällä aika helposti pois, toisin kuin etikkapunajuuren kohdalla on tilanne. Vaaleita vaatteita kannattaa silti varoa ja suojata, kun kokkailee punajuuresta.

Punajuuria
Vuohenjuustoa
Pinjansiemeniä
Punamangoldia, tuoretta pinaattia tai rucolaa
Hunajaa
Mustapippuria
Öljyä

Kuori punajuuret ja keitä kattilassa lähes kypsäksi (punajuuren kypsyys on muuten makuasia; sitä käytetään myös täysin raakana). Punajuurien kypsyessä laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Punajuurien tultua lähes kypsäksi kaada punajuurien vesi pois ja siirrä punajuuret uunikestävään vuokaan. Murustele päälle vuohenjuustoa, ripottele sekaan pinjansiemenet ja mausta lusikallisella hunajaa ja rouhimalla päälle mustapippuria. Laita uuniin noin 10-15 minuutiksi. Lisää loppuvaiheessa paistoksen päälle huuhdottu punamangoldi ja anna olla uunissa vielä pari minuuttia.

Vielä yksi punajuurivinkki. Mikäli tarvitset jossain punaista elintarvikeväriä, pieni määrä punajuurilientä hoitaa homman ilman esansseja ja e-koodeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti